На Вертеп-Фест 2019 вдруге завітає вокальний ансамбль «Водограй»

На Вертеп-фест 2019 до Харкова по-сусідськи завітає вокальний ансамбль «Водограй» Мереф’янського міського будинку культури. Без участі цього гурту не обходиться жодне свято у Мерефі, а прихильники його творчості завжди чекають виступи з нетерпінням. Різниця у віці учасників становить становить близько 30 років, але натхнення та любов до пісенного фольклору об’єднує всіх. Цікаво, що більшість з них – працівники Інституту овочівництва і баштанництва Національної академії аграрних наук України – від провідних фахівців до науковців. Є у составі колективу навіть кандидати сільськогосподарських наук.

“На рахунку нашого колективу близько 100 пісень різноманітних жанрів і серед них багато українських народних, – розповідає Ірина Волошина, учасниця гурту “Водограй”. – Отже, ми веземо на Вертеп-фест колядки та щедрівки. Їх виконання для нас не просто відзеркалення давніх часів, а й можливість поділитися красою українських пісень з людьми. Важливо, щоб про фольклор не говорили, як про пережиток минулого,тому ми старанно відтворюємо народні традиції. Наприклад, на зимові свята вертепуємо по хатах, водимо козу”.

Творчість цього відносно молодого колективу, що був створений у 2008 році, добре відома також у районних, обласних та всеукраїнських фестивалях, конкурсах, концертах. Серед них — Національний Сорочинський ярмарок, Великий Слобожанський ярмарок та багато інших.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.